Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Koop niet bij deze nep Bijenkorf webshop

    Koop niet bij deze nep Bijenkorf webshop

    Bij ‘bijenkorfsale.com’ koop je een nieuwe Prada tas, Cartier ring of Dior jas met bizarre kortingen in de zogenaamde zomer sale. Deze webshop doet zich voor als de echte Bijenkorf-webshop, waarschuwt de politie.

    Webwinkel ‘bijenkorfsale.com’ verkoopt dezelfde soort artikelen als de echte Bijenkorf, alleen dan veel goedkoper onder het mom van een zomer sale. De kortingen zijn totaal niet realistisch en de productprijzen zijn niet marktconform. Denk aan  een Prada tas die je zogenaamd voor 219,95 euro in plaats van 1300 euro kan kopen, een Cartier ring van 1370 euro voor 685 euro en een Gucci jas die is afgeprijsd van 1400 euro naar 339,95 euro. De politie heeft meerdere meldingen ontvangen dat consumenten hun bestellingen niet geleverd kregen en adviseert om niks te bestellen bij ‘bijenkorfsale.com’.

    Weer een neppe Bijenkorf webshop

    Wees alert op dit soort nep webshops, want dit is niet de eerste keer dat online oplichters een frauduleuze Bijenkorf webshop optuigen. In augustus waarschuwde Opgelicht?! ook al voor een nep Bijenkorf webshop: Politie waarschuwt voor nepwebshop ‘saledebijenkorf.nl’ met gigantische kortingen

    Bizarre aanbiedingen en prijzen die niet marktconform zijn, zijn erg verdacht. Met deze tips leer je foute webshops snel herkennen, zo voorkom je dat je aankopen doet bij malafide webwinkels. Blijf bovendien via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android), zo maken cybercriminelen bij jou geen kans.

    De politie deed onderzoek naar deze foute webshop

    Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed onderzoek naar ‘bijenkorfsale.com’:

    • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
    • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
    • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
    • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
    • Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
    • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.
    • De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels.
    • De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan.

    De webshop is opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO en de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Heb je toch bestellingen geplaatst bij deze nep Bijenkorf?

    • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
    • Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen.
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant