Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Koop geen Apple AirPods Pro bij de onbetrouwbare webshop Paiso.nl

  Koop geen Apple AirPods Pro bij de onbetrouwbare webshop Paiso.nl

  Op Paiso.nl worden onder meer AirPods Pro van Apple aangeboden voor een bedrag dat enkele tientjes lager is dan de huidige marktconforme prijzen. Klinkt dat goed? In zekere zin wel, maar dan moet de webshop wel leveren. En daar gaat het volgens het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie mis. Zij raden consumenten dan ook met klem af om zaken te doen met deze webshop.

  Wie de webshop bekijkt, denkt vermoedelijk al snel dat het hier gaat om de zoveelste dropshipper: de typische bij elkaar geplakte layout en de inspirerende teksten kunnen we onderhand wel dromen. Toch is hier naar inschatting van de politie meer aan de hand:

  • Het KvK-nummer genoemd op de hoofdpagina is afgegeven aan een ander rechtspersoon;
  • Het KvK-nummer nummer in de Algemene Voorwaarden (overigens een ander nummer dan genoemd wordt op de landingspagina) is niet afgegeven door de Kamer van Koophandel;
  • De webshop gebruikt het logo van WebwinkelKeur, maar is daar niet aangesloten;
  • Het op de website genoemde adres is een privéadres van iemand die niets te maken heeft met deze webwinkel

  De links naar de Facebook- en Instagrampagina's - waar ze vermoedelijk ook adverteren om snel potentiële slachtoffers te kunnen benaderen - verwijzen overigens naar ongerelateerde profielen van Indonesische gebruikers. 

  De website Paiso.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant