Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kamer van Koophandel waarschuwt voor nieuwe websites Machiel D.

  Kamer van Koophandel waarschuwt voor nieuwe websites Machiel D.

  De Kamer van Koophandel waarschuwt vandaag voor twee websites op naam van bedrijven van Machiel D.: Inschrijving24.nl en hetuittreksel.nl.

  Inschrijving24.nl is een website waar ondernemers online hun nieuwe bedrijf zouden kunnen inschrijven in het Handelsregister. Het online inschrijven via deze website is echter niet mogelijk. Voor inschrijving van hun nieuwe onderneming moeten ondernemers persoonlijk langskomen bij KVK. Dat geldt niet voor de inschrijving van een BV of NV. Dat loopt via de notaris.

  hetuittreksel.nl

  KVK waarschuwt ondernemers ook voor nog een andere website van Machiel D.: hetuittreksel.nl. Volgens deze website zouden hier officiële uittreksels uit het KVK Handelsregister te verkrijgen zijn. De website vermeldt dit wel, maar wat wordt geleverd zijn geen officiële KVK uittreksels. Deze uittreksels bevatten onder meer ook gegevens over de kredietwaardigheid van bedrijven. KVK kan de juistheid en volledigheid van deze uittreksels niet garanderen.

  Eerder aandacht aan besteed

  Opgelicht?! besteedde in mei van dit jaar aandacht aan Machiel D. Hij dupeert op grote schaal werknemers in de bouw door te weinig loon te betalen, meldde vakbond CNV. Een aantal metselaars spande tevergeefs een rechtszaak aan om achterstallig salaris te krijgen. Eerder ging een uitzendbureau in de bouw waar Machiel D. mee actief was failliet. Curator Van Geel stelt dat D. en zijn zakenpartners fraude in dat faillissement hebben gepleegd. Vorige week moest D. voor de rechter verschijnen wegens dit vergrijp. Ook wordt hij verdacht van belastingfraude en het voorhanden hebben van een wapen. Het Openbaar Ministerie eist daarom 2.5 jaar celstraf tegen de bouwondernemer.

  Aangifte gedaan

  Vakbond CNV heeft vorige week namens tien werknemers aangifte gedaan tegen Machiel D. Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen, pleit voor een bestuursverbod voor D. wegens het ‘stelselmatig misleiden en bestelen’ van een groot aantal werknemers in bouw. De vakbond heeft werkgevers in de branche een waarschuwing gestuurd voor de bouwondernemer uit Noord-Holland. Desondanks is Machiel D. nog altijd actief in verschillende bedrijven. KVK kondigt juridische stappen aan om de sites inschrijving24.nl en hetuittreksel.nl uit de lucht te krijgen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant