Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • iPhone of MacBook Pro kopen op mumhut.nl? Dat kun je beter niet doen

  iPhone of MacBook Pro kopen op mumhut.nl? Dat kun je beter niet doen

  Volgens de politie is mumhut.nl ('Mum & Hut') met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een malafide website. De Apple-producten die ze claimen te verkopen, zijn bovendien flink aan de prijs. Denk je toch iets leuks te kopen, dan kom je van een koude kermis thuis.

  De politie heeft een aantal redenen om aan te nemen dat deze website onbetrouwbaar is, namelijk:

  • De website www.mumhut.nl maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens (KvK-nummer en (overige) contactgegevens);
  • Op de website www.mumhut.nl worden Apple-producten aangeboden, maar bij levering blijken totaal andere producten in de (beschadigde) postpakketten te zitten. Op dit moment is nog niet vastgesteld of de webwinkel daarbij betrokken is maar meerdere benadeelden hebben aangegeven andere producten te hebben ontvangen dan wat zij besteld hadden.
  • Een opmerkelijk detail is daarnaast dat op de website voor de consument staat aangegeven om geen bestellingen te accepteren als het pakket of de verzegeling is beschadigd of geopend;
  • www.mumhut.nl maakte voor de verkoop van zijn producten gebruik van het platform van www.bol.com. Deze heeft inmiddels de samenwerking beëindigd.

  De website www.mumhut.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant