Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Installatie- en onderhoudsbedrijf Feenstra waarschuwt voor oplichting en identiteitsfraude door neploodgieter

  Installatie- en onderhoudsbedrijf Feenstra waarschuwt voor oplichting en identiteitsfraude door neploodgieter

  Er is een neploodgieter actief die zich via de domeinnaam Feenstra-loodgieter.nl voordoet als het landelijk actieve installatie- en onderhoudsbedrijf Feenstra, zo waarschuwt het bedrijf. De neploodgieter maakt misbruik van het vertrouwen dat mensen hebben in de naam 'Feenstra'. Het bedrijf meldt verschillende signalen te hebben ontvangen dat 'nietsvermoedende klanten voor grote bedragen zijn opgelicht'.

  De neploodgieter maakt dus gebruik van het domein Feenstra-loodgieter.nl en het telefoonnummer 085-0470375.

  Het is niet helemaal duidelijk hoe deze neploodgieter potentiële slachtoffers weet te benaderen, maar voor de hand liggende scenario's zijn onder meer adverteren via sociale media en/of het inkopen van advertentieruimte bij Google, zodat de website van de neploodgieter bovenin de zoekresultaten verschijnt als iemand op 'loodgieter Feenstra' zoekt.

  Of dat in dit geval ook zo is, durven we echter niet met zekerheid te beweren. Wel zien we dat de website van de neploodgieter via organisch zoekverkeer inmiddels al op de eerste pagina van de zoekresultaten staat.

  Wat zit er achter de website?

  We trekken het domein Feenstra-loodgieter.nl eens na. Wat blijkt? De domeinnaam bestaat pas sinds 10 juli 2021 en de website is tussen 10 en 16 juli gevuld en operationeel gemaakt. Het gaat vermoedelijk dan ook om recente oplichtingspogingen.

  Landingspagina van Feenstra-loodgieter.nl
  AVROTROS
  Landingspagina van Feenstra-loodgieter.nl

  Als administratieve contactpersoon van dit domein wordt echter het mailadres [email protected] genoemd, en ook Kunststofkozijnregio24.nl is een bestaande domeinnaam. Dat domein bestaat sinds 22 december 2020, maar opvallend genoeg valt er geen noemenswaardige informatie over deze website te vinden in termen van betrouwbare, legitieme ervaringen van klanten.

  Daarnaast valt op dat op beide websites geen KvK-gegevens worden vermeld. Op de website van Feenstra-loodgieter.nl staan in het geheel geen adresgegevens, men biedt slechts het 085-nummer als contactmogelijkheid. Op de website van Kunststofkozijnregio24.nl wordt verwezen naar een bedrijfsverzamelpand in Breukelen. Via Drimble valt wel het één en ander te vinden over laatstgenoemde website.

  Ook staat daar een KvK-nummer. Vragen we het uittreksel eens op bij de KvK, dan zien we iets bijzonders. De eigenaar van dat bedrijf is volgens de informatie op het uittreksel woonachtig op een locatie voor begeleid wonen gericht op ex-gedetineerden. Toch een opmerkelijk signaal, al zou het ook kunnen dat oplichters simpelweg gegevens van een bestaand bedrijfje hebben gekopieerd.

  Hoe voorkom je dat je met een neploodgieter in zee gaat?

  Check of er betrouwbare contactgegevens op een website staan, zoek zelf naar betrouwbare, onafhankelijke recensies en let bij het zoeken goed op of zoekresultaten gesponsord zijn. Dat zie je aan de dikgedrukte tekst Advertentie voor de domeinnaam.

  Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat een website onbetrouwbaar is, maar het inkopen van advertentieruimte is wel een tactiek die door oplichters wordt misbruikt om potentiële slachtoffers te benaderen. Daar heeft Opgelicht?! eerder dit jaar nog een reportage over gemaakt.

  De échte Feenstra waarschuwt op hun website overigens ook voor deze neploodgieter:

  Waarschuwing van Feenstra

  Pas op voor oplichter: Feenstra-loodgieter.nl

   

  Van verschillende kanten vernamen wij dat een bedrijf onder de naam 'Loodgieter Feenstra' nietsvermoedende klanten voor grote bedragen heeft opgelicht. Inmiddels is deze oplichter onder een aangepaste url actief (www.feenstra-loodgieter.nl).

   

  Dit bedrijf heeft niets met installatie- en onderhoudsbedrijf Feenstra te maken en maakt kennelijk misbruik van het vertrouwen dat mensen hebben in onze goede naam.

   

  Wees alert wanneer u een afspraak met Feenstra maakt en verifieer via feenstra.com (of telefoonnummer 088 – 8455 000) of u daadwerkelijk te maken heeft met installateur Feenstra. 

   

  Let op: Feenstra vraagt u nooit om contante of pinbetaling en Feenstra is altijd duidelijk over de kosten. Trap hier niet in!

  Bron: Feenstra.com

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant