Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Het saldo op uw BitCoin-account bedraagt € 14.293,84', kloppen dat soort mailtjes wel?

  'Het saldo op uw BitCoin-account bedraagt € 14.293,84', kloppen dat soort mailtjes wel?

  We ontvangen de laatste tijd ook weer veel meldingen over mails waarin wordt gesproken over – niet-bestaande – Bitcoin-accounts met daarop een saldo van duizenden of zelfs tienduizenden euro's. Een lokkertje, uiteraard, en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een lokkertje waar je financieel mee over de kop gaat als je besluit op de uitnodiging in te gaan.

  De website waar je op belandt, ziet er gelikt uit. Stockfoto's van lachende mensen die vertellen hoe ze met twintig minuten werk per dag duizenden euro's binnenharken, het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is het natuurlijk ook.

  De beloftes zijn echter niet mis: 'De Bitcoin Revolution is een groep exclusief voor mensen die met bitcoin hun rijkdom willen vergroten. Bitcoin Revolution leden genieten van maandelijkse tripjes over heel de wereld terwijl ze nog steeds geld verdienen met hun laptop door dagelijks slechts een uurtje te werken.'

  Prachtige beloftes van Bitcoin Revolution
  Prachtige beloftes van Bitcoin Revolution

  Maar wat is precies de bedoeling? Je moet je inschrijven, om te beleggen moet je vervolgens een eerste storting doen en daarna krijg je 'gratis begeleiding van een senior accountmanager die je wegwijs maakt met het systeem'. En ook hier zijn de beloftes niet mis: 'Je zult zien dat je dezelfde dag nog winst gaat maken door zijn advies op te volgen.'

  Het gaat hier echter om zeer riskante beleggingsproducten waarvan de kans op forse verliezen vele, vele malen groter is dan de kans op winst. Het is dan ook af te raden om op dergelijke verzoeken in te gaan, ook al worden er prachtige beloftes gedaan over handelsaccounts met duizenden euro's tegoed dat binnen enkele minuten van jou kan zijn.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant