Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Google verhelpt actief aangevallen lek in Chrome

  Google verhelpt actief aangevallen lek in Chrome

  In de desktopversie van webbrowser Google Chrome is een zerodaylek aangetroffen dat actief werd aangevallen. Het lek stelde de aanvaller in staat om kwaadaardige code uit te voeren in je browser. Updaten wordt aanbevolen.

  De term zerodaylek houdt in dat kwaadwillenden een beveiligingslek hebben voordat de ontwikkelaar zich van het lek bewust werd: Google kon dus niet eerder een patch uitbrengen en distribueren onder de gebruikers van Chrome. De aanvallers hadden zodoende vrij spel. Data van anderen konden worden ingezien of zelfs worden gewijzigd.

  Het lek bevond zich in een onderdeel bestemd voor de verwerking van audio. Aanvullende details over aanvallen en de gebruikers waartegen ze zijn gericht, heeft de softwaregigant niet verstrekt. Het lek is ontdekt door onderzoekers van het antivirusbedrijf Kaspersky. Gebruikers van Chrome krijgen het advies om de browser bij te werken naar versie 78.0.3904.87.

  Maar hoe doe je dat eigenlijk? In de meeste gevallen wordt een update automatisch toegepast, maar je kunt het ook zelf doen. In je browserscherm staan rechts bovenin de menubalk drie verticale balletjes. Klik daarop, kies dan de optie 'Help' en selecteer vervolgens de optie 'Over Google Chrome'. Hier zie je staan welke versie je hebt én kun je een eventuele update rechtstreeks toepassen. Handmatig updaten kan ook: ga in dat geval naar de website van Google Chrome.

  Bron: Security.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant