Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Factuur gekregen van 'Web Registraties Nederland'? Gooi deze gerust weg

  Factuur gekregen van 'Web Registraties Nederland'? Gooi deze gerust weg

  Het blijft een hardnekkig probleem, spookfacturen die met de regelmaat van de klok in je mailbox belanden. Ook deze week ontvingen we weer een aantal meldingen over dezelfde mail. De werkwijze is bekend: je ontvangt namens het niet bestaande 'Web Registraties Nederland' een factuur voor webhosting met het verzoek om deze binnen veertien dagen te betalen. 

  Waar de oplichters op hopen is dat je de factuur in een moment van onoplettendheid betaalt. Het betrekkelijk geringe bedrag is immers niet per definitie iets dat de alarmbellen spontaan doet rinkelen. Mogelijk richten de afzenders zich ook op bedrijven: best kans dat de factuur simpelweg op de stapel nog te betalen facturen belandt. Toch zijn er een aantal kenmerken op basis waarvan je kunt weten dat je met fraudeurs van doen hebt. We zetten ze graag even voor je op een rij:

  • Op de factuur staat niet voor wie de factuur bestemd is. Jouw naam, adres en indien van toepassing de bedrijfsnaam staan nergens vermeld.
  • De rekening waar het bedrag naartoe moet is een Spaans rekeningnummer. Dat is verdacht voor een bedrijf dat claimt in Nederland gevestigd te zijn.
  • Het telefoonnummer is 0900-25254853. Dat zijn acht cijfers na de prefix, terwijl dit er zeven horen te zijn. Het nummer bestaat dus niet. Probeer je toch te bellen? Dan krijg je een bandje te horen met de tekst 'the number you dialed is not in service' ('het nummer dat u gebeld heeft is niet in gebruik').
  • De website webregistratie.com werkt niet.
  • De postcode behorende bij de zogenaamde postbus van het bedrijf is '0091 LJ' en het bedrijf zou gevestigd zijn te Amsterdam. Dit is geen bestaande postcode.

  Nog niet overtuigd? Dan is het een goed idee om de bedrijfsnaam eens door de zoekmachine te halen. Wil je meer weten over spookfacturen en hoe je ze herkent? Dan kun je onderstaande button volgen.

  Wat is een spookfactuur precies en hoe kun je ze herkennen?

  E-mail 'Web Registraties Nederland'
  Factuur 'Hosting Services Nederland' - I
  Factuur 'Hosting Services Nederland' - II

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant