Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Facebook activeert iPhone-camera bij openen app

  Facebook activeert iPhone-camera bij openen app

  De Facebook-app openen op een iPhone lijkt ervoor te zorgen dat de geïntegreerde camera actief wordt gebruikt, meldt een gebruiker op Twitter. Volgens Facebook gaat het om een bug.

  Bewijsmateriaal wordt geleverd in de vorm van een filmpje dat op Twitter werd gedeeld. Het verschijnsel is op vijf verschillende telefoons met iOS 13.2.2 waargenomen.

  Volgens Guy Rosen, topman bij Facebook, gaat het om een bug en wordt het euvel in behandeling genomen. Op sociale media klinkt de nodige scepsis gezien het feit dat Facebook een wat moeizame relatie onderhoudt met de privacy van gebruikers van het sociale netwerk.

  Het werkt alleen als je de Facebook-app in een eerder stadium toegang hebt gegeven om de camera te activeren. Dat kan bijvoorbeeld als je camera rechtstreeks vanuit de app wil kunnen benaderen om een foto te kunnen plaatsen. Wil je deze toestemming uitschakelen? Dan moet je naar Instellingen -> Privacy -> Camera. Het vinkje achter Facebook kun je vervolgens uitschakelen. Dit geldt overigens ook voor andere apps die eerder toestemming hebben gekregen om de camera te activeren, mocht je andere apps bij nader inzien ook niet helemaal vertrouwen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant