Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Er is een overtuigende valse mail van 'ABN AMRO' in omloop

  Er is een overtuigende valse mail van 'ABN AMRO' in omloop

  Het gebeurt niet vaak, maar we troffen toch echt een valse mail van 'ABN AMRO' die een stuk overtuigender is dan gemiddeld. Lees gauw verder!

  Wie onze alerts met regelmaat volgt, denkt vermoedelijk weleens 'goh, dat mensen nog steeds niet doorhebben dat dit nep is'. Datzelfde geldt vanzelfsprekend ook weleens voor de redactie van Opgelicht?!

  We werden echter geattendeerd op een mail die wegens een aantal kenmerken boven het gemiddelde niveau uitstijgt. Ditmaal spreken de oplichters je bijvoorbeeld aan met je daadwerkelijke voor- en achternaam in plaats van het generieke 'beste klant'. Daardoor ben je mogelijk eerder geneigd om de mail te vertrouwen. 

  Het verhaal is dat je een derde partij gemachtigd zou hebben om periodiek geld van je rekening te halen. Over enkele dagen vindt de eerste afschrijving al plaats. Komt dit je niet bekend voor? Dan kun je even inloggen via een meegestuurde link om de incassant te weigeren.

  Volg je deze link? Dan beland je op het domein portal-abn-amro.nl/iban/. De link is momenteel nog actief. Kijk je in je adresbalk, dan constateer je bovendien dat de site is voorzien van een versleutelde verbinding. De url lijkt weliswaar heel erg op het domein van ABN AMRO, maar is dat nadrukkelijk niet. Bezoek deze site dus niet, voer zeker geen inloggegevens in en verwijder deze mail meteen.

  Detail nagemaakte website 'ABN AMRO' - zie url en verbinding
  Nagemaakte website 'ABN AMRO'

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant