Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Elektronicahouse.nl is vermoedelijk een malafide webshop', stelt de politie

  'Elektronicahouse.nl is vermoedelijk een malafide webshop', stelt de politie

  Het aanbod van Elektronicahouse.nl is met vele duizenden artikelen gigantisch, maar bestellen is volgens de politie een slecht idee: het zou gaan om een malafide webshop. Consumenten krijgen dan ook het advies om hier niets te bestellen. Het is aannemelijk dat ook deze webshop adverteert via sociale media om snel klanten te lokken.

  De webshop zou tot gisteren meer dan 3600 advertenties hebben gehad op Marktplaats. Deze zijn inmiddels offline, maar de webshop zelf is nog niet uit de lucht. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie beschikt over aanwijzingen dat het om een onbetrouwbare, malafide webshop gaat en verwoordt het als volgt:

  • De website maakt gebruik van valse contactgegevens (KvK-nummer van een ander bedrijf, adres in Almere met een telefoonnummer in Amsterdam;
  • De prijzen zijn te mooi om waar te zijn

  Wij kunnen daar nog aan toevoegen dat het domein pas sinds 25 november 2020 bestaat: het gaat hier dus niet om een gerenommeerde webshop met een uitgebreide verkoopgeschiedenis, reden genoeg om je eens even achter de oren te krabben.

  De webshop adverteert overigens ook met de gloednieuwe PlayStation 5. De spelcomputer is overal uitverkocht en momenteel zeer lastig te krijgen, dus het is in dat opzicht verdacht dat een nieuwe webshop zonder bewezen track record claimt ze direct te kunnen leveren. Gevalletje 'is het allemaal te mooi om waar te zijn', ja. Op ons forum staat overigens een topic over deze webshop.

  De webshop biedt de PlayStation 5 aan uit eigen voorraad
  De webshop biedt de PlayStation 5 aan uit eigen voorraad

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant