Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • ECC waarschuwt voor aanbieding e-sigaretten

  Pas op met het bestellen van elektronische sigaretten via een website van een ondernemer die is gevestigd in Letland. Daarvoor waarschuwt het Europees Consumenten Centrum (ECC). Consumenten die de sigaretten bestelden, kregen uiteindelijk een hogere factuur binnen.

  Abonnement

  Volgens het ECC krijgen consumenten die hun gegevens hebben ingevuld op de website waar de elektronische sigaretten worden aangeboden voor € 19,-, uiteindelijk een pakketje met een factuur van € 63,-. De rekening komt van een incassobureau. Ook blijkt het om een abonnement te gaan.

  Misleiding

  Het ECC stelt dat de koper volgens de wet alleen maar hoeft te betalen voor de bestelling waarmee akkoord is gegaan. Een ondernemer mag achteraf geen hoger bedrag rekenen of zonder toestemming vervolgzendingen sturen. Als het aanbod anders is dan wat de ondernemer uiteindelijk in rekening brengt, is er sprake van misleiding.

  Advies

  Als consument bent u niet verplicht het bedrag te betalen, aldus het ECC. De ondernemer rekent immers een andere prijs dan wat in de aanbieding op de website staat. Als u gedupeerd bent, kunt u het volgende doen:

  - Stuur een e-mail naar de ondernemer, waarin u uw klacht uitlegt. Stuur deze e-mail in CC ook naar het incassobureau. Op de site van ECC staat een voorbeeldbrief.

  - Bewaar de mail aan de ondernemer goed! Als hij niet reageert, kunt u laten zien dat u wel actie heeft ondernomen.

  - Heeft u het pakket nog niet ontvangen? Neem de bestelling niet aan als het wordt bezorgd.

  - Krijgt u binnen een week geen reactie? Dien dan een klacht in bij het ECC door het klachtenformulier in te vullen.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant