Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • E-mail over verlopen Knab-account is nep

  E-mail over verlopen Knab-account is nep

  Er gaat een e-mail rond die zogenaamd van onlinebank Knab is. In de e-mail wordt er gewaarschuwd dat je account bij de bank binnenkort verloopt en krijg je een linkje om in te loggen. Klik er niet op en verwijder de e-mail!

  In het bericht staat de volgende tekst:

  Geachte heer/mevrouw,

  Uw Knab online account zal binnenkort komen te verlopen. Wij willen u erop attenderen om uw online account te valideren om onnodige schorsing te voorkomen.

  Ga naar knab.nl/controle-formulier, voor het valideren van uw online account gebruik. Gelieve de gegeven stappen volgen om uw online account bij te werken.

  Met vriendelijke groet,

  Knab Servicedesk

  Doorverwijzing naar neppe inlogpagina

  De webpagina waarnaar wordt gerefereerd, bestaat op de website van Knab niet, maar als je erop klikt, kom je op een Google Docs-document dat doet alsof het je doorverwijst naar de website van Knab. Mogelijk wordt met deze tussenstap geprobeerd om spamfilters te ontwijken, want als je vervolgens doorklikt, kom je op een valse inlogpagina terecht.

  Verwijder de e-mail

  Met deze mail proberen oplichters de inloggegevens van je bank te stelen. Je bank zal je nooit een e-mail met een link naar een inlogpagina sturen. Ga er dus niet op in en gooi de mail weg.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant