Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dewoningzoeker.nu biedt via Facebook niet-bestaande huurwoningen aan, waarschuwt de politie

  Dewoningzoeker.nu biedt via Facebook niet-bestaande huurwoningen aan, waarschuwt de politie

  Perceval Hasselman heeft weer een nieuwe website in de lucht waarop hij niet-bestaande huurwoningen aanbiedt. Het aanbod op de website Dewoningzoeker.nu en de daaraan gekoppelde Facebookpagina met dezelfde naam is zeer aantrekkelijk en uitnodigend, maar helaas is het allemaal toch écht te goed om waar te zijn. De riante appartementen met huurprijzen die ver onder de huurliberalisatiegrens liggen, zijn namelijk niet te huur. En jij betaalt dus inschrijfgeld voor niks, want een reactie zal je nooit krijgen, laat staan een woning. Overigens waarschuwt ook de politie voor deze website: er zijn meerdere aangiftes gedaan.

  Belangrijk om te weten: het gaat om de website Dewoningzoeker.nu en niet om de website met dezelfde url met de extensie .nl. Laatstgenoemde is een bona fide website van de woningcorporaties Beter Wonen IJsselmuiden, deltaWonen, Openbaar Belang, SWZ en Wetland Wonen, waarop huur- en koopwoningen in de gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle worden aangeboden.

  Inschrijfgeld betalen voor niet-bestaande huurwoningen

  Via de Facebookpagina van Dewoningzoeker.nu worden wanhopige woningzoekenden getagd door vrienden en bekenden in advertenties met gestolen foto's van appartementen die te mooi lijken om waar te kunnen zijn.

  Dat gaat om riante appartementen tussen de 70-80 vierkante meter met huurprijzen van 600 euro of lager, en zoals menigeen onderhand wel weet, bestaan dergelijke huurhuizen op de woningmarkt van 2021 helemaal niet voor deze prijzen. Toch bezoeken mensen vervolgens de website en betalen 24,95 inschrijfgeld om op de huurwoningen te mogen reageren.

  Daarna blijft het natuurlijk stil, want het aanbod is van A tot Z verzonnen. En omdat weinigen de moeite nemen om aangifte te doen voor zo'n klein bedrag, kan het oplichten ongehinderd doorgaan. En als vele tientallen of zelfs honderden mensen dat bedrag betalen, is het al met al natuurlijk wel een lucratieve bezigheid.

  Onderstaande reportage hebben we vorig jaar uitgezonden over de vele nepsites van Perceval Hasselman. Enkele maanden later probeerde hij hetzelfde kunstje uit te halen via Mellon.nu. En begin dit jaar had hij wéér een nepsite in de lucht: toen ging het over Vermimi.nl, waar we indertijd ook voor waarschuwden.

  Melding van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting

  Het LMIO heeft meerdere aangiftes tegen de website Dewoningzoeker.nu ontvangen. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.

  • De merchant van deze site is een bekende oplichter voor het aanbieden van niet-bestaande huurwoningen;
  • Bekend van onder andere Vermimi.nl, Liveda.nu en Gekoppeldesites.nl;
  • Er wordt 24,95 inschrijfgeld gevraagd, gevold door een bevestigingsmail. Vervolgens is men hun geld kwijt;
  • Op de site staat geen KvK-nummer;
  • Geen identiteitsgegevens van de ondernemer bij de algemene voorwaarden;
  • Geen telefoonnummer op de site.

  De website Dewoningzoeker.nu staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Lees ook:

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant