Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Datalek bij Nintendo: 160.000 Nintendo Network ID's gehackt

  Datalek bij Nintendo: 160.000 Nintendo Network ID's gehackt

  De Japanse gamegigant Nintendo meldt dat er sprake is van een datalek waarbij op omvangrijke schaal Nintendo Network ID's zijn gehackt. Om die reden is de mogelijkheid om met je Nintendo Network ID (NNID) in te loggen per direct uitgeschakeld.

  Gebruikers moeten voorlopig een alternatieve inlogmethode gebruiken, meldt Nintendo in het Japans op de eigen website. Aanleiding is het feit dat er onlangs is geconstateerd dat er ergens in april 160.000 Nintendo-accounts zijn gehackt.

  Enkele getroffen gebruikers melden dat er via gehackte accounts frauduleuze aankopen zijn gedaan met behulp van gelinkte PayPal-accounts. Voldoende reden om te controleren of je zelf verdachte of frauduleuze activiteiten rond je account hebt waargenomen.

  Alternatieve inlogmethodes

  Je kunt voor nu slechts inloggen met je e-mailadres, je gebruikersnaam of met een account op sociale media zoals Facebook of Twitter, meldt het AD. Nintendo heeft de wachtwoorden uit voorzorg gereset. Wel vraagt Nintendo alle gebruikers om eerder gekozen wachtwoorden niet opnieuw te gebruiken, dit om misbruik te voorkomen.

  Ook raadt Nintendo aan om tweestapsverificatie in te schakelen. Hoe dat moet, lees je hier.

  Om welke gegevens gaat het?

  Hackers hebben op basis van een Nintendo Network ID in potentie e-mailadressen, locaties en geboortedata buit kunnen maken. Wie zich daadwerkelijk toegang tot een account heeft weten te verschaffen, weet mogelijk ook je naam en je geslacht. Over buitgemaakte wachtwoorden wordt niet gesproken, het herstellen van deze wachtwoorden is in die zin dan ook een voorzorgsmaatregel om verdere ongeautoriseerde toegang uit te sluiten en verder misbruik te voorkomen.

  Een onderzoek naar de oorzaak is inmiddels ingesteld, laat een woordvoerder van Nintendo weten aan Eurogamer.

  Bron: AD.nl / Eurogamer / Nintendo

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant