Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Breath-medics.nl is een malafide webshop

  Breath-medics.nl is een malafide webshop

  De politie roept op om geen mondkapjes te bestellen op de website breath-medics.nl. Je bestelling krijg je namelijk niet geleverd. Het is bovendien een kopie van een malafide webshop die enkele dagen geleden uit de lucht werd gehaald.

  Vorige week waarschuwden we voor een drietal websites waarvoor geldt dat er sprake was van oplichting met mondkapjes. Deze website lijkt een kopie van één van deze sites, lusonicsbreath.eu. De politie heeft een aantal redenen om ook voor breath-medics.nl te waarschuwen, namelijk:

  • Bestaande bedrijfsgegevens (KvK-nummers en overige contactgegevens) worden misbruikt;
  • Telefoonnummer(s) die niet in gebruik zijn, waardoor het enkel mogelijk is om via een contactformulier in contact te komen met de personen achter de website;
  • In de informatievoorziening 'Retourneren' op de website staat dat men in de algemene voorwaarden kan kijken voor alle details betreffende hun recht op retour. Echter zijn er op de website geen algemene voorwaarden aanwezig.
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men per e-mail een bevestiging van de bestelling, waarin staat dat je per iDEAL kunt betalen. Echter ontvangt men de betaalinstructies apart per e-mail. In de aparte e-mail staat vervolgens een betaallink en door gebruik te maken van deze betaallink, kan men via iDEAL de betaling voldoen. Dat is een ongebruikelijke gang van zaken.
  • Uit de gegevens van SIDN blijkt dat de domeinnaam per 5 maart 2020 is geregistreerd

  De website breath-medics.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant