Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Betaalverzoek van 'PostNL' betreft creditcardfraude

  Betaalverzoek van 'PostNL' betreft creditcardfraude

  In de maand december wordt veel besteld. Wij zien dan ook een stijging van het aantal valse bevestigingsmails van koeriersdiensten. Deze mail uit naam van 'PostNL' lijkt qua opmaak overtuigend, maar erop ingaan kan erg duur worden.

  Er is een levering onderweg, maar deze wordt nog tegengehouden omdat je nog wat verzendkosten dient te voldoen. Volg je de pagina, dan belang je op een nagemaakte website die zogenaamd van PostNL zou moeten zijn.

  Valse website 'PostNL' - let op de url!

  Ga je door met alle noodzakelijke stappen, dan moet je een aantal contactgegevens invoeren zoals je naam, je mailadres, je straatnaam, je woonplaats, je postcode en je telefoonnummer. Heb je dit gedaan, dan moet je je creditcardnummer invoeren inclusief de vervaldatum én het driecijferige CVV-nummer.

  Doe je dit, dan kunnen er verschillende dingen gebeuren. Je kunt - zoals we vaker zien - ineens vastzitten aan een duur abonnement voor compleet onduidelijke diensten, maar het is ook lang niet ondenkbaar dat oplichters met je creditcardgegevens aan de haal gaan en op jouw kosten dure goederen bestellen. Jouw persoonlijke gegevens kunnen daarnaast interessant zijn voor spammers. Kortom: niet doen dus!

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant