Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Abonnement op 'Libelle' aangesmeerd gekregen? Verwijder deze mail direct!

  Abonnement op 'Libelle' aangesmeerd gekregen? Verwijder deze mail direct!

  'Uw lidmaatschap gaat op 22/07/2019 in en u ontvangt de eerste Libelle binnen 7 dagen'. Komt dat je niet bekend voor? Dat zou goed kunnen, het betreft namelijk een frauduleuze mail. Het 'abonnement' kost je weliswaar € 89,99 per jaar, maar niet gevreesd: er is nog nét genoeg tijd om het stop zetten. Als er ook nog eens in hoofdletters wordt benadrukt dat dat 'GRATIS' kan, dan weet je dat voorzichtigheid geboden is.

  Mocht de amateuristische opmaak van het mailtje al niet genoeg alarmbellen doen rinkelen, dan gebeurt dat ongetwijfeld wel op het moment dat je de link volgt om het zogenaamde abonnement te annuleren. Je belandt namelijk op een pagina waar je je creditcardinformatie moet invullen. Maar dat is vreemd: er is nog niets betaald, en werd er in de mail niet gewezen op de mogelijkheid om het abonnement gratis te annuleren? En waarom staat er eigenlijk secure.livechatinc.com in de adresbalk, is dat niet verdacht?

  Het vervolg laat zich eenvoudig raden: geef je je creditcardinformatie door, dan gaan criminelen met deze gegevens aan de haal. Zij kunnen binnen enkele minuten al flinke schade aanrichten voordat je je creditcard hebt geblokkeerd. Gooi deze mail ongelezen weg en bespaar jezelf een hoop ellende. Deze mail doet hardnekkig de ronde en omdat de pagina momenteel nog actief is, waarschuwen we er graag voor. 

  Meer weten over creditcardfraude? Volg onderstaande button.

  Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van creditcardfraude?

  E-mail abonnement 'Libelle'
  Website annuleren abonnement 'Libelle'

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant